AminoCALC 14
Przeznaczenie: WARZYWA
Aminokwasy w AminoCALC 14 przyspieszają i ułatwiają przyswajanie wapnia przez powierzchnie liści warzyw. Spełniają też funkcje nośnika, dzięki czemu związany z nimi wapń jest mobilniejszy niż wapń stosowany w zwykłych nawozach dolistnych. Dzięki temu dystrybucja wapnia jest znacznie bardziej równomierna, co ma ogromne znaczenie w zapobieganiu chorobom fizjologicznym, np. tipburn kapustnych, suchej zgnilizny wierzchołkowej pomidora i papryki.
Ulotka AminoCALC 14 warzywnicza –>
Zapraszamy również do naszego bloga i artykułów na temat aminoCALC14 —>>
- Poprawia działanie systemu korzeniowego warzyw.
- Zapewnia odpowiedni transport wody w komórkach roślinnych.
- Bierze udział w odbudowie chlorofilu w warunkach stresu suszy.
- Poprawia wytwarzanie i żywotność pyłku w okresie kwitnienia.
- Gwarantuje równomierne dojrzewanie i jędrność warzyw.
- Zwiększa odporność na choroby przechowalnicze warzyw.
- Wydłuża trwałość warzyw w obrocie handlowym.
- Warunkuje wysoką wytrzymałość ścian komórkowych. Poprawia regenerację np. po gradzie.